Od 1.1. 2013 lze navštívit Čínu při tranzitních letech bez víza. Doba pobytu může být maximálně 72 hodin a vstupní vízum bude uděleno na letišti v Číně. .

Tranzitní vízum - Čína

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

zřejmě máte od příletu do CAN do odletu z PKX více než 24 hodin

0 Citovat

Už si moc ty podmínky nepamatuju a neznám případné změny, ale přelety přes Čínu se stopovery na dvou (nebo více) letištích byly až na nějakou výjimku (tehdy hodně diskutovanou) vždy s nutností víza. Možná pokud by byly obě letiště v jednom regionu (což nejsou), vízum by nebylo třeba, ale to by mezi nimi asi ani nebyl přelet. Ta diskuze o výjimce je tady: https://www.cestujlevne.com/disk...s/strana-1

0 Citovat

Ahoj, nevíte jestli lze transit v Číně (přes letiště Guangzhou CAN, případně jiná velká letiště, která normálně povolují i delší 144h transit - PEK,PVG,apod), realizovat i pomocí dvou samostatných letenek?

Tj. jestli můžu koupit zpáteční přímé lety např. FRA-CAN a pak navazující CAN-BKK, s transitem v CAN cca 15 hodin.

Teoreticky by to mělo jít, podle toho, co jsem googlil to už pár lidí proletělo, ale pro jistotu hledám zkušenost i tady, případně odkaz na nějaký relevantní dokument, který bych mohl vzít na checkin (teoreticky možný problém na checkinu na prvním letu)..

0 Citovat

Nesmí tam být vnitrostátní segment.

Podmínky bych hledal na Timaticu. To je stejně to, do čeho bude čumět check-in agent za přepážkou. Dá se do něj i dostat neplaceně. Ale ty podmínky jsou fakt dlouhé a nesrozumitelné.

1 Citovat

goro napsal(a):

Ahoj, nevíte jestli lze transit v Číně (přes letiště Guangzhou CAN, případně jiná velká letiště, která normálně povolují i delší 144h transit - PEK,PVG,apod), realizovat i pomocí dvou samostatných letenek?

Tj. jestli můžu koupit zpáteční přímé lety např. FRA-CAN a pak navazující CAN-BKK, s transitem v CAN cca 15 hodin.

Teoreticky by to mělo jít, podle toho, co jsem googlil to už pár lidí proletělo, ale pro jistotu hledám zkušenost i tady, případně odkaz na nějaký relevantní dokument, který bych mohl vzít na checkin (teoreticky možný problém na checkinu na prvním letu)..

ano, lze, vyzkoušeno mnohokrát. Jenom ten check-in trvá pár minut, protože to zřejmě rovnou bonzuje do CCP systémů, a čeká to na odpověď. Plus budou chtít na check-inu vidět tu návaznou letenku do šesti dnů.

Divan, Michal: zdá se mi, že tady motáte odpovědi na minulej dotaz pod ten aktuální

0 Citovat

Já jsem letěl MNL - CAN (jedna rerezvace) a potom CAN - CKG a CKG - LGW (jedna rezervace). Stop v Cantonu asi 10 hodin a v Chongqingu asi 9 hodin. Celkem jsem v Číně strávil 21 hodin i s vnitro přeletem a šlo to, ale byl to rok 2017......

0 Citovat

já proletěl nedávno PRG-HEL-PVG - tam 4 dny a pak separátka PVG-HKG-BKK (hong kong se bral jako mezinarodni destinace)

0