Tranzitní vízum - Čína
Už si moc ty podmínky nepamatuju a neznám případné změny, ale přelety přes Čínu se stopovery na dvou (nebo více) letištích byly až na nějakou výjimku (tehdy hodně diskutovanou) vždy s nutností víza. Možná pokud by byly obě letiště v jednom regionu (což nejsou), vízum by nebylo třeba, ale to by mezi nimi asi ani nebyl přelet. Ta diskuze o výjimce je tady: https://www.cestujlevne.com/disk...s/strana-1
Ahoj, nevíte jestli lze transit v Číně (přes letiště Guangzhou CAN, případně jiná velká letiště, která normálně povolují i delší 144h transit - PEK,PVG,apod), realizovat i pomocí dvou samostatných letenek?
Tj. jestli můžu koupit zpáteční přímé lety např. FRA-CAN a pak navazující CAN-BKK, s transitem v CAN cca 15 hodin.
Teoreticky by to mělo jít, podle toho, co jsem googlil to už pár lidí proletělo, ale pro jistotu hledám zkušenost i tady, případně odkaz na nějaký relevantní dokument, který bych mohl vzít na checkin (teoreticky možný problém na checkinu na prvním letu)..
Nesmí tam být vnitrostátní segment.
Podmínky bych hledal na Timaticu. To je stejně to, do čeho bude čumět check-in agent za přepážkou. Dá se do něj i dostat neplaceně. Ale ty podmínky jsou fakt dlouhé a nesrozumitelné.
goro napsal(a):Ahoj, nevíte jestli lze transit v Číně (přes letiště Guangzhou CAN, případně jiná velká letiště, která normálně povolují i delší 144h transit - PEK,PVG,apod), realizovat i pomocí dvou samostatných letenek?
Tj. jestli můžu koupit zpáteční přímé lety např. FRA-CAN a pak navazující CAN-BKK, s transitem v CAN cca 15 hodin.
Teoreticky by to mělo jít, podle toho, co jsem googlil to už pár lidí proletělo, ale pro jistotu hledám zkušenost i tady, případně odkaz na nějaký relevantní dokument, který bych mohl vzít na checkin (teoreticky možný problém na checkinu na prvním letu)..
ano, lze, vyzkoušeno mnohokrát. Jenom ten check-in trvá pár minut, protože to zřejmě rovnou bonzuje do CCP systémů, a čeká to na odpověď. Plus budou chtít na check-inu vidět tu návaznou letenku do šesti dnů.
Divan, Michal: zdá se mi, že tady motáte odpovědi na minulej dotaz pod ten aktuální
Já jsem letěl MNL - CAN (jedna rerezvace) a potom CAN - CKG a CKG - LGW (jedna rezervace). Stop v Cantonu asi 10 hodin a v Chongqingu asi 9 hodin. Celkem jsem v Číně strávil 21 hodin i s vnitro přeletem a šlo to, ale byl to rok 2017......
já proletěl nedávno PRG-HEL-PVG - tam 4 dny a pak separátka PVG-HKG-BKK (hong kong se bral jako mezinarodni destinace)